MEDIA. Det sjunkande skeppet Expressen kommer att offras när dess ägare Bonniers byter till mer lukrativ verksamhet, skriver Åsa Linderborg för den judiska tidningen Aftonbladet.

I en dramatisk jämförelse mellan styckningen av Bonnierkoncernen och det brittiska imperiets upplösning skriver Åsa Linderborg för Aftonbladet att Bonnier nu låter deras sjunkande skepp, bland annat tidningen Expressen, gå till botten om de inte har egen flytförmåga.

Ordföranden för medieimperiet, juden Carl-Johan Bonnier, säger att delar av verksamheten kan komma att säljas eller börsnoteras. Allt är till salu, som Linderborg noterar, och citerar även Bonniers avgående VD Tomas Franzén som till Bonniers tidning Dagens industri säger att ”[m]an ska inte räkna med att det finns en mamma som man hela tiden kan ropa på i olika lägen”.

”Det behövs ingen utbildning i kremlologi för att fatta att Franzén riktar sig mot Thomas Mattsson, som rimligtvis inte längre kan skriva smöriga krönikor om och för nu framlidne Jeanette Bonnier. Nostalgin ska ut, säger de”, skriver Linderborg.

EU:s framtidssatsning på Bonniers har ännu inte fått genomslag
För exakt två år sedan ”lånade” EU ut motsvarande 950 miljoner kronor till Bonnier för att hålla det judiska propagandamaskineriet igång. Syftet med ”lånet” angavs vara för ”att möta framtiden” med dess krav på ökad digitalisering av medieframställning och distribution och skapa en bärkraftig och hållbar affärsmodell. Då sade Franzén: ”För att lyckas med detta går vi över från att ha varit ett traditionellt förlag och sändningsföretag till att bli en digital mediekoncern. Vi befinner oss nu mitt i denna process. Detta förutsätter betydande investeringar, och lånet utgör ett värdefullt bidrag till dessa.”

Nu har Bonniers 8,8 miljarder i skulder ”samtidigt som dynastin på nuvarande 90 familjemedlemmar fortsatt kräver sitt apanage”, som Linderborg uttrycker situationen. Det är därför Bonniers gjort sig av med SF och TV4, menar hon.

Bokförlaget Albert Bonniers äger i stort sett den svenska bokmarknaden och ”under Daniel Sandströms egenmäktiga ledning” har förlaget förlorat några av sina främsta förläggare, fortsätter hon. Marknaden har inte längre utrymme för avancerad litteratur.

Enligt Linderborg har familjen Bonnier ”inte heller längre behov av en medieapparat som försöker styra makten över tanken. Sverigedemokraternas inflytande över den offentliga debatten tycker de med säkerhet rejält illa om, men kapitalismen som system är inte hotat för att Jimmie Åkesson leder landets näst största parti — tvärtom”. Detta torde i synnerhet gälla då Sverigedemokraterna har tagit det enorma klivet från att vilja Bevara Sverige Svenskt till att bli ett sionistiskt parti som stödjer allt vad Israel och judar företar sig globalt och i Sverige.

Bonnier blir fastighetsbolag
Bonniers vill först och främst bli ett fastighetsbolag, skriver Linderborg. Fastighetsbranschen är mycket mer profitabel än dagens mediebransch i Sverige. Det är också möjligt att man kommer att delfinansiera sina propagandamaskiner via nya lönsamma verksamheter och från framtida ”lån” från EU eller andra kapitalförmedlare. Det är för de sionistiska krafterna trots allt viktigare att nå ut med ”rätt” värderingar än att tjäna pengar på det, vilket bland annat visar sig i öppnandet av betalväggar för nyheter i elektroniskt format.

Linderborg avslutar sin kommentar om Bonniers situation med att skriva att Dagens Nyheter och Dagens industri säkert kommer att överleva men verkar tro att andra verksamheter får slopat underhållsstöd. Det bör i så fall gälla exempelvis Expressen som med Linderborgs ord ”dopar sina upplagesiffror med svindyr, köpt trafik och som har en tv-satsning som räknar massor med anställda”.

Eftersom andra judiskt ägda storbolag, Alphabet/Google och Facebook, kammar hem 90 procent av alla nya annonspengar, krävs utökad påverkan på de annonsjättarna för att styra opinionen. Detta har Bonniers i maskopi med regeringen och dess propagandaorgan inom public service lyckats genomföra med stor bravur: Censuren på plattformar som Facebook och YouTube är numera omfattande.

Källor:
Åsa Linderborg – Bonniers upplöser sitt imperium
Bonnier lånar 1 miljard av EU — ska digitalisera verksamheten


  • Publicerad:
    2018-09-07 10:15