CENSUR. Efter förhandlingar med svenska regeringen verkar Youtube ha börjat censurera vissa filmer specifikt för en svensk publik, trots att filmerna är lagliga.

I Tyskland har det länge varit vanligt att Google-ägda Youtube stängt av innehåll som är olagligt enligt tysk lag utan att radera filmerna för människor i andra länder där filmerna är lagliga.

Tidigare har denna landsspecifika censur inte förekommit i någon större utsträckning i Sverige vad Nordfront har kunnat erfara, men efter att regeringen haft möten med Google med anledning av årets valrörelse och där det är känt att regeringen efterfrågat ökad censur så verkar fler filmer blivit specifikt censurerade för människor som bor i Sverige.

Sedan tidigare har Youtube systematiskt försvårat spridningen av Nordiska motståndsrörelsens filmer genom att sätta dem i ”begränsat läge” och skylla på klagomål från användare, vilket bevisligen varit en lögn då filmerna en lång tid nu systematiskt censurerats även när de legat i privat läge utan att ha visats för några människor som skulle kunna anmäla filmerna. Detta är också vad som har hänt med en film från en aktion i Markaryd som Nordiska motståndsrörelsen lagt upp på Youtube men inte offentliggjort för allmänheten.

Skillnaden mot för tidigare är att nu står det på Youtube att ”Innehållet är inte tillgängligt på den här landsdomänen” och till skillnad från tidigare går det inte att välja att klicka bort en varning och ändå spela upp filmen, det är nu helt omöjligt att se den här filmen för svenska användare på Youtube. Mitt under ett valår väljer alltså det multinationella skurkföretaget att censurera politiskt material som inte bryter svensk lag och de gör det på ett riktat sätt så att censuren drabbar svenska användare.

Här är filmen som censurerats i Sverige för de som vill testa att kolla på den:

Senare idag kommer filmen publiceras på DTube, ett yttrandefrihetsvänligt alternativ till Youtube.


  • Publicerad:
    2018-06-23 16:15