BROTT. En 47-årig man från Ulricehamn dömdes under fredagen till åtta års fängelse. Anledningen är att han utsatt över hundra flickor för övergrepp via internet.

Under fredagen dömdes en 47-årig man från Ulricehamn till åtta års fängelse för att ha utnyttjat över hundra unga flickor via nätet. Straffet utdömdes av Göta Hovrätt, vilket innebär en skärpning av de sju år mannen dömdes till av Borås tingsrätt.

47-åringen har enligt tingsrättens dom utnyttjat de unga flickorna på ett mycket hänsynslöst sätt. Genom att använda sig av falska identiteter har han kommit i kontakt med flickor i åldrarna 12-14 år men även så unga som tio år. I vissa fall har pedofilen tjatat sig till att få flickorna att visa upp sig för honom men i andra fall har han använt sig av hot.

Han har även sparat filmer och bilder på flickorna utan deras vetskap för att senare använda dessa i utpressningssyfte.

Målet mot 47-åringen är det största av sitt slag i Sverige. Det totala antal barn som utnyttjats uppgår till 110, varav 60 fall överklagades till hovrätten av pedofilen. Anledningen till överklagan var enligt 47-åringen att någon annan ska ha använt sig av hans chattkonton vid dessa tillfällen, en förklaring hovrätten inte bedömer som sannolik.

Källa:
Maxstraff för nätpedofil


  • Publicerad:
    2017-05-05 20:30