MUSIKVIDEO. Idag är det precis ett år sedan den uppmärksammade demonstrationen i Bollnäs. Nu släpps låten som väcker minnen till liv och som gör händelsen aktuell igen.

Låten ”Nattens dolda smärta” skulle ge ett kompletterande uttryck och besjäla berättelsen om när samhället sviker en lidande kvinna. Musikerna Bisson & Anna-Lena och Daniel Bergman nappade på idén om att göra en inspelning tillsammans med Henrik Pihlström. Nu släpps låten för första gången som musikvideo!

Inspelning av "Nattens dolda smärta"

Inspelning av ”Nattens dolda smärta”

”Nattens dolda smärta” är en lidelsefull och fortfarande aktuell berättelse. Musiken är komponerad av Henrik Pihlström har förfinats med hjälp av andra musiktalanger i ett unikt Joint Venture-projekt. Med Joint Venture avses vanligtvis olika företag som gör ett gemensamt projekt. Denna musikaliska motsvarighet har erbjudit en intressant mix där alla inblandade musiker kommer från olika bakgrunder, var och en med sina speciella färdigheter.

Bisson & Anna-Lena berättar om hur det började:

– När vi fick förfrågan av Henrik att vara med på projektet så tackade vi genast ja då vi fick höra vad låten handlade om. Eftersom den är baserad på den händelse som drabbade vår väns dotter har vi varit väldigt engagerade i detta från början. Vi fick texten mailad till oss och kände direkt att det var en stark och välskriven låt med ett tydligt budskap.

Vad tyckte ni om att arbeta tillsammans i studion?

– Vi hade väldigt trevligt i studion under inspelningen och kreativiteten var på topp. Det var väldigt roligt att jobba med Henrik i studion då han är både lyhörd och väldigt ödmjuk. Dessutom har han en inlevelse och glöd som gjorde att vi andra blev taggade att göra vårt yttersta. Slutresultatet blev verkligen kanon ur alla aspekter och låten är känsloladdad och stark. Vi ser fram emot ett framtida samarbete!

Daniel Bergman, som vanligtvis är drivande inom bandet Endless Pride, är nöjd med resultatet:

– Det är en väldigt stark låt. Redan från början förstod jag att det fanns en stor potential i låten och att den borde kunna gå hem hos många. Jag filade på olika idéer om hur vi kunde bygga upp låten med trummor och andra instrument. Så här i efterhand känns resultatet riktigt bra och jag hoppas att jag inte är ensam om att vara nöjd!

Henrik Pihlström är inte sen med att instämma:

– Jag kände på mig att det skulle bli riktigt bra om vi slog våra huvuden ihop och att det skulle bli en spännande mix. När vi jobbade i studion var det över min förväntan. Idéerna var många och vi kom bra överens. Alla andra kunde sina saker, det kändes att jag hade att göra med folk som hade rutin i det de gjorde. Min grund på gitarr fick rika nyanser med extra gitarrspel, flöjt och bas från Bisson, sång från Anna-Lena samt trummor, elgitarr och extra tryck i några sångpartier från Daniel Bergman. Jag hade gjort låten med tanke på att den skulle vara omväxlande, medryckande och tillåta en kombination med instrument. Resultatet motsvarade mina förväntningar med råge. Jag hoppas nu att känslan och budskapet träffar en bred mottagarkrets. Det är ett viktigt budskap i låten. Jag har själv skrivit en del om händelserna i Bollnäs och på andra sätt engagerat mig i det som skedde mot en artonårig flicka där. Genom musiken kan vi få ett bättre genomslag och bli en röst för alla offer som samhället sviker när den politiska korrektheten träder in. Denna sinnessjukdom förtjänar enbart offensivt bemötande! Jag vill tacka alla som har hjälpt till och uppmuntrat detta unika låtprojekt!

En pilotlyssnare ger ett omdöme av ”Nattens dolda smärta”:

– Denna låt är en skapelse där ångesten får tala och där realismen ger en rejäl känga åt den sovande. Den visar på hur korrupt samhället är och att de utsatta människorna inte får den hjälp eller stöd som behövs för att de ska orka ta sig vidare. Istället blir offren bespottade och utpekade som lögnare utöver förnedringen från själva brottet.

Nattens dolda smärta

Ni ljuger och ni döljer vad ögonen kan se
Ni tystar och förtalar den som sanningen vill ge

Från tidningsredaktioner till politiker och hjon
På det uppenbara vill ni måla er vision

Andra driver ibland gränder och snår
Hittar sitt offer som dom skändar och rånar och slår
Dom tittar på varandra och flinar

När tårar rinner kan dom skratta och le
Dom kommer undan för polisen är lam och blasé
Ni mörkar alla offer dom pinar

Refräng
Nattens dolda smärta märks med blod, ibland med skrik
Nattens dolda smärta drabbar fattig liksom rik

Erat sätt är helt makabert men vår ilska har ni väckt!
Polisen går era ärenden – prostituerad – politiskt korrekt!

Det som gynnar karriären praktiseras av somliga svin
Tjänstefel under mattan – det är varje gång rutin!

Jag ser igenom både mantran och prat
Hos varje fräck – dubbelmoral-demokrat
Nu hjälper inga frälsningstoner

Varje smädelse är ren komplimang
Vill inte nån’ applåd från erat anhang!
Vi spränger era illusioner

Refräng

För vad dom sagt för vad dom gjort
För vad dom bragt från högre ort
När dom öppna’ våra länder

Vem har dom stjälpt? Vem har dom hjälpt?
Vad har dom sått? För detta brott?
Och nu tvättar dom sina händer

Det var svikarna som öppna’ våra länder
Det är lögnarna som tvättar sina händer
Men vi är här och sanningen återvänder


  • Publicerad:
    2013-08-25 23:17