MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 4 november firade Nordiska motståndsrörelsen 20 år av kamp. Tillställningen hölls i Småland och bjöd bland annat på en trerättersmiddag, nostalgi och nyheter.

En av väggarna i lokalen hade dekorerats med bilder från hela rörelsens historia. Sent på kvällen auktionerades alla bilderna ut.

2017 fyller Nordiska motståndsrörelsen 20 år. För att fira detta anordnades helgen som var ett slutet firande i Småland där gamla och nya medlemmar möttes upp för att fira 20 ärorika år av kamp.

Efter att ha anlänt till lokalen strax efter lunch och minglat en stund hälsades alla välkomna av Pär Sjögren som agerade konferencier under tillställningen. Sjögren uppmanade alla att ha trevligt och förklarade upplägget på firandet innan det bjöds på välkomstdrinkar och snittar.

Runt tretiden började sedan förrätten att serveras och i pauserna mellan de olika rätterna minglades det och folk uppmuntrades att berätta roliga eller inspirerande anekdoter från sin tid i Motståndsrörelsen.

Under kvällen bjöds det också på tal av Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg som gick igenom organisationens historia. Lindberg presenterade också Motståndsrörelsens senaste bokprojekt som just är en bok som skildrar rörelsens historia åren 1997-2017. Boken, som kommer att släppas innan årsskiftet, innehåller bland annat 20 kapitel där varje år skildras i detalj samt ett antal personliga kapitel där personer ur ledningen och andra framstående aktivister berättar om sina liv och sin tid i Motståndsrörelsen. Till skillnad från böcker från avhoppare och utomstående ”experter” kommer den här boken verkligen att ge en helt unik och komplett beskrivning av rörelsens historia och utveckling från grundandet fram till idag.

Även Fredrik Vejdeland från riksledningen höll ett mycket bra tal under kvällen där han blickade mer framåt och resonerade om hur kampens förutsättningar på olika sätt kan komma att förändras de kommande åren och hur rörelsen skulle kunna agera i olika scenarion.

På plats fanns också Nordfront TV som genomförde ett antal intervjuer med talarna samt Paulina Forslund, Tobias Lindberg och Magnus Wardmo.

Avslutningsvis kallades ett antal personer upp på scenen av ledningen och tackades sedan för sin långvariga lojalitet mot organisationen.

Kvällen avrundades med frågesport, musik, spontana tal och fritt festande och umgänge som för vissa pågick ända till morgonen.

Mer bilder:


  • Publicerad:
    2017-11-06 13:00