INRIKES Dysfunktionella bromsar uppges förklara förmiddagens bussolycka i norra Värmland, där två av passagerarna fick föras till sjukhus med ambulanshelikopter.

Ett larm om en buss, som kört av vägen på riksväg 62 i närheten av Stöllet i norra Värmland, nådde vid halv elva-tiden på förmiddagen polis, ambulans och räddningstjänst. Av de sammanlagt 40 personer, som enligt polisens presstalesman Jan Matèrne inklusive föraren befann sig i bussen, har två fått transporteras till sjukhus med helikopter. Enligt polisens uppgifter har åtta eller nio skadats i varierande grad vid dikeskörningen.

— Jag vill inte säga något om skadeläget där, men de ska vara vid medvetande … Det ska vara väldigt halt på platsen. Det kan vara flera fordon inblandade i olyckan, men det är svårt att svara på. säger Matèrne till Expressen

Bussbolaget Vårgårdabuss säger till Sveriges Radio att bussens bromsar i en korsning inte fungerade som normalt, och att man betraktar detta som orsak till dikeskörningen. Polisen tillkännagav vid 13-tiden på sin hemsida att totalt tre fordon på något sätt var involverade i olyckan.