NORGE. Fremskrittspartiets vice ordförande uppger nu att han vill stänga gränsen mot Sverige för att skydda Norge mot den våg av asylsökande som tar sig in i landet. Massinvandringen är en för stor belastning för landets ekonomi menar han.

Det norska invandringskritiska Fremskrittspartiets vice ordförande Per Sandberg vill nu att gränsen mot Sverige ska stängas tillfälligt för att hejda de skenande kostnaderna som medföljer massinvandringen till Norge. Nyligen räknade den norska statistikbyrån ut att den norska statens nettokostnad för asylmottagningen under en lång tidsperiod kommer uppgå till 750 miljarder norska kronor.

Sandberg vill varken se neddragningar inom offentlig sektor eller skattehöjningar eftersom att ”de som skulle få lida är de svagaste i samhället”. Enda alternativet är att stänga gränserna tillfälligt.

— Vi måste ha ett tillfälligt stopp, och stänga gränserna, både den yttre Schengengränsen och gränsen mot Sverige, säger han.

Någon som inte uppskattar Sandbergs uttalande och som vill se de främmande horderna välla in över gränsen till Norge är Karin Andersen från Sosialistisk Venstre. Andersen påstår att han ”ställer grupper mot varandra” och att han underblåser ”risken för högerextremism” genom sitt uttalande.

— Han ställer grupper mot varandra och underblåser precis det som statsministerna varnat för, nämligen risken för högerextremism, säger hon.

Källa:
Norsk politiker vill stänga gränsen mot Sverige


  • Publicerad:
    2015-10-22 21:05