MASSINVANDRING. Om Tyskland och Österrike skulle besluta sig för att stänga sina gränser för så kallade flyktingar, tänker Serbien, Rumänien och Bulgarien göra detsamma.

hungarian-invaders-460x287

Det var under ett möte i Bulgariens huvudstad Sofia som statsministrarna från Rumänien, Bulgarien och Serbien möttes för att diskutera den pågående massinvandringen till Europa.

Alla de tre länderna, som ingår i ”flyktingarnas” rutt till Europa, som går från Turkiet genom Balkan till Nord- och Västeuropa, står nu redo för att stänga sina gränser, om det skulle vara så att Tyskland och Österrike väljer att göra detsamma.

— Om Tyskland och Österrike stänger sina gränser, tänker inte vi tillåta att våra länder blir buffertzoner. Vi är redo för att stänga gränserna, säger Boiko Borisov, statsminister i Bulgarien.

Mötet som hölls i lördags, dagen före EU-kommissionens president, Jean-Claude Junckers, planerade toppmöte om massinvandringen. De länder som deltog på mötet var Österrike, Bulgarien, Kroatien, Grekland, Ungern, Rumänien och Slovenien. Även Makedonien och Serbien deltog, trots att dessa inte tillhör EU.

Tidigare publicerad på Nordfront.net

Källa:
Balkan-land klare til å stenge grenser for flyktninger

 


  • Publicerad:
    2015-10-26 10:45