KULTURMARXISM. Att en traditionell kortlek innehåller kön blev för mycket för en ung holländsk kvinna. Hon tog istället fram en politiskt korrekt kortlek där kungar, drottningar och knektar bytts ut mot guld-, silver- och bronskort.

Indy Mellink visar det politiskt korrekta alternativet till den förtryckande traditionella könskortleken. Foto: Twitter.

En politiskt korrekt kortlek där kungar, drottningar och knektar plockats bort och ersatts av könsneutrala kort har tagits fram av en ung kvinna som oroades över ojämlikheten mellan de klädda korten.

Det är den 23-åriga Indy Mellink från Nederländerna som tagit fram den könsneutrala kortleken. Hon reagerade på att kungarna i en standardkortlek har ett högre värde än drottningen.

— Även subtila ojämlikheter som detta spelar en stor roll, menade Mellink.

För att lösa problemet med den ojämlika kortleken så designade hon en könsneutral kortlek där kungen, drottningen och knektarna ersatts med guld-, silver- och bronskort.

Mellink ska ha sålt runt 1 500 könsneutrala kortlekar.

Initiativet har hånats på sociala medier där en användare skriver ”How bloody stupid. Just sod off with this crap, it’s ridiculous” och någon annan utbrister i ett kärnfullt ”Oh FFS”.


  • Publicerad:
    2021-01-20 10:10