POLITIK. I en ny mätning genomförd av Nyheter Idag/Sentios och som presenterades under torsdagen visar att Sverigedemokraterna får 26,9 procent väljarstöd och går därmed om Socialdemokraterna som hamnar på en andraplats.

Det var under torsdagen som Nyheter Idag/Sentios presenterade en ny mätning som visar att Sverigedemokraterna (SD) ökar med hela 4,7 procentenheter till 26,9 procent väljarstöd i mätningen. Ökningen uppges vara statistiskt säkerställd. Socialdemokraterna hamnar på 23,2 procent och hamnar därmed på en andraplacering.

— Jag tycker det är skitkul. Det går lite upp och ner i opinionen, det gör det för alla partier och för oss också, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof.

Även Centerpartiet ökar med sina 10,7 procent enligt den nya mätningen medan Moderaterna backat till sina sämsta siffror någonsin. Endast 16,7 procent av väljarna kan tänka sig att rösta på partiet om det skulle vara val idag.

SD:aren Richard Jomshof tror att Moderaternas bottenrekord beror på att väljarna uppfattar partiet som veligt och att det är nu det som straffar sig.

Både Miljöpartiet och Kristdemokraterna hade åkt ur riksdagen om det vore val idag. Partierna får inte mer än 3,6 respektive 3,0 procent av rösterna.

Källa:
Nytt SD-rekord i Sentio på otroliga 26,9 procent – Moderaterna störtdyker till sämsta någonsin


  • Publicerad:
    2017-02-24 09:20