MALMÖ. I början av juni utsattes en livsmedelsbutik i det rasfrämlingstäta Möllevången för våldsbrott och rån. Nu väntar fängelse för gärningsmännen.

möllevången

Rånet ägde rum i det mångkulturella Möllevången i Malmö.

Det var när butiksägaren skulle gå ner i källaren och hämta produkter till en väntande kund som han upptäckte att två tjuvar befann sig där med pengafyllda påsar, en 23-åring och en 24-åring.

Tumult uppstod när butiksägaren handgripligen tog tag i en av gärningsmännen samtidigt som han ropade åt kunderna att ringa polisen. De tre hamnade på innergården där kampen fortsatte och snart gav sig även 24-åringen in i slagsmålet. Butiksägaren fick motta flera slag och sparkar och fick snart ge upp då den äldre av gärningsmännen tog fram ett föremål som uppfattades som en hammare.

Samtidigt som slagsmålet höll på så tog en tredje gärningsman tillfället i akt och hotade kunder inne i butiken med något form av tillhygge. En kund fick föras med ambulans till sjukhus efter att ha mottagit ett slag i ansiktet.

Tingsrätten meddelande i torsdags att de två inbrottstjuvarna döms till nio månaders fängelse för stöld, misshandel och ringa vapenbrott sedan även en batong beslagtagits. Den tredje gärningsmannen döms för misshandel och får påföljden skyddstillsyn.

Källa:
Butiksägare och kund utsatt för våldsbrott och rån


  • Publicerad:
    2016-06-25 19:30