SKÅNE. Under sommaren har flertalet granater briserat och flera skjutningar inträffat i den mångkulturella staden Malmö. Nu tror sig polisen dock vara nära ett uppklarande av vilka som ligger bakom våldsdåden.

franska poliser

Franska polisen, snart en vanlig syn i Sverige?

Under sommaren har ett tiotal granater briserat i Malmö, senast exploderade en granat utanför ett flerfamiljshus i Möllevången som ligger i de centrala delarna av staden. Enligt polisen har det även inträffat ett trettiotal skjutningar, men man har gjort ett flertal genombrott i utredningen och snart kan flera personer gripas.

— Vi har kommit så långt i några av de här ärendena att vi inom de närmaste dagarna kommer att börja frihetsberöva personer, säger Stefan Sintéus som är polismästare i Malmö.

Vilka brottsrubriceringar det handlar om eller vilka specifika dåd som man kan knyta de misstänkta gärningsmännen till är man dock förtegen om.

Våldet i Malmö har eskalerat så pass att Malmöpolisen tvingades söka hjälp av Nationella operativa avdelningen som bland annat bistått med en helikopter med monterad värmekamera för att snabbare kunna lokalisera misstänkta gärningsmän och andra personer.

Källa:
Malmöpolisen: Gripanden är nära


  • Publicerad:
    2015-08-10 16:55