INRIKES. Nu har en ny handgranatsexplosion ägt rum i Malmö. Explosionen skadade flera bilar på den parkeringsplats där granaten kastades.

Nu på söndagsmorgonen vid 04.40 kom det in larm till polisen om en kraftig explosion på Rönnblomsgatan i Malmö. Flera grannar vaknade av den kraftiga explosionen som skedde på en parkeringsplats i bostadsområdet. Polisen uppger att det rör sig om en handgranat som ska ha förstört flera bilar.

— Vi fick in flera samtal om en hög explosion, och att det ska ha luktat bränt, säger Stefan Söderholm, polisens presstalesman vid ledningscentralen i region syd.

Enligt polisen kom ingen person till skada vid sprängdådet som är det nionde med liknande karaktär i Malmö på kort tid. Däremot förstördes tre till fyra bilar.

— Det är en ganska ny företeelse att det så frekvent kastas handgranater till höger och vänster. Det kan vara ganska farligt… eller väldigt farligt rättare sagt, säger Söderholm.

I nuläget ser inte polisen något klart motiv till sprängdådet och ingen är ännu misstänkt.

— Här verkar det ju lite osäkert vad det fanns för mening, för det finns inga identifierade hotbilder i området, säger Söderholm.

Källa:
Ännu en explosion i Malmö – nionde på kort tid


  • Publicerad:
    2015-07-26 10:10