UTRIKES. Nu har filmmaterial släppts som visar den iranska vedergällningsattacken efter att general Soleimani dräpts av amerikanerna.

Nu har filmmaterial släppts från den iranska vedergällningsattack som genomfördes efter att general Qasem Soleimani dräpts av amerikanerna. Soleimani dog i januari år 2020, vilket följdes upp av ett missilangrepp mot amerikanska militärbaser i Irak. Så här skrev Nordfront om händelsen:

Strax efter klockan 1 svensk tid, natten mot onsdagen, kom den första officiella hämndaktionen från Iran efter att USA dödat landets främste general, krigshjälten Qassem Soleimani. Soleimani dödades i ett amerikanskt terrordåd strax utanför Bagdads flygplats i fredags. Sedan dess har gator i städer i både Irak och Iran fyllts av sörjande.

Enligt uppgifter ska det ha skett två attacker mot två olika amerikanska flygbaser i Irak. Al-Asad-basen i västra Irak har träffats av ett dussintal raketer, samtidigt som det förekommer uppgifter om att även basen Erbil har attackerats ännu hårdare. Erbil ligger i den kurdisk-kontrollerade delen av östra Irak som gränsar till Iran.

Pentagon har bekräftat attacken mot Al-Asad-basen, där det förutom amerikanska även finns norska och danska trupper. Man utvärderar just nu vilka skador man har tagit av attackerna.

Filmen nedan visar angreppet mot Al-Asad-basen. Bakom filmsläppet står den amerikanska militären.


  • Publicerad:
    2021-03-02 22:50