SAMHÄLLE. Peter Hultqvist är apan i buren.

Enligt regeringen är ”främlingsfientliga sajter” som inte hyllar den västvänliga sidan i Ukraina-konflikten köpta av Ryssland. En hemlig grupp är nu tillsatt som ska ”identifiera och motverka hot” från sådana som påstås vara styrda av främmande makt.

Om regeringens grupp vill identifiera hot som är köpta av främmande makter behöver man dock inte leta efter ”främlingsfientliga sajter”. Istället kan man titta på den egna politiska ledningen i landet som inte bara sett till att Sverige spionerar för USA:s räkning utan också genomför militärövningar tillsammans med den främmande makten Nato.

I Washington har man en mindre smickrande bild av den svenske försvarsministern Peter Hultqvist. 150 år efter emancipationsförklaringen är det han som får vara ”apan i buren”.

Se bild nedan:

Klicka för större bild.

Klicka för större bild.

Veckans satir

Ett gott skratt förlänger livet och då Sverige av idag på många sätt är ett stort skämt kan det vara lika bra att skratta åt galenskaperna. Nordfront har därför börjat ”Veckans satir” precis som vi redan har ”Veckans låt” (fredagar), ”Veckans propagandabild” (lördagar), ”Veckans film” (söndagar), och ”Veckans fråga” (måndagar). ”Veckans satir” kommer att publiceras på tisdagar klockan 20:00.

Idéer och uppslag till satirteckningar och andra former av satir tas tacksamt emot. Vi behöver också fler tecknare eller bildredigerare som kan skapa roliga bilder.

Är du intresserad av att hjälpa till? Kontakta då redaktionen@nordfront.se


  • Publicerad:
    2015-11-03 19:44