Lördag den 14 december intog aktivister och medlemmar i Näste 1 de centrala delarna av huvudstaden för att bedriva gatuaktivism i form av offentlig flygbladsutdelning.

Fanbärare ställde upp på Drottninggatan i höjd med ett av stadens mest välbesökta varuhus samtidigt som övriga påbörjade utdelningen av de för dagen speciellt framtagna flygbladen, vilka belysta den masskonsumtion som bedrivs i jultider och lyfte fram vikten av att istället ägna tiden åt att umgås med nära och kära.

Det dröjde inte länge innan dagens första kontantdonation gavs till en av aktivisterna och flera stockholmare visade sin uppskattning med lyckoönskningar.

När aktiviteten flutit på en tid, bröt skaran av motståndsmän upp för att med fanorna i topp påbörja en gående flygbladsutdelning längs Drottninggatan. Nästa stopp för dagen var den pågående julmarknaden i Gamla stan, där samma procedur som på Drottninggatan upprepades.

Därpå gick deltagarna vidare till Mynttorget, där en skara bedrövliga kommunister hade samlats för att profitera på den politiskt obundna rörelsen Sjukvårdsuppropet.

När nationalsocialisterna passerade dessa stämde de upp i deras uttjatade ramsor om att en vis grupp inte får vara på, vad de har fått för sig, deras gator. Detta fick såklart motsatt effekt och motståndsmännen valde att göra halt och ställa upp mitt emot dessa individer.

Det dröjde inte många minuter innan de hade tystnat och förbipasserande kunde se den tydliga kontrasten mellan patetiska kommunister och rakryggade nationalsocialister.

Efter ett kort tag valde rödingarna således att packa ihop sina saker medan Motståndsrörelsen stod kvar och fortsatte aktiviteten en tid innan det var dags att runda av för denna gång.

Väl mött på gatorna!


  • Publicerad:
    2019-12-18 16:00