UTRIKES. En stor omfattning av migranter som sitter fast i Grekland och som vill ge sig iväg vidare norrut använder sig av falska pass. Detta rapporterar den tyska dagstidningen Die Welt.

De flesta förfalskade legitimationshandlingarna påträffas hos afghaner, syrier, iranier, albaner, turkar och eritreaner.

Användningen av falska legitimationshandlingar har ökat. En stor del av användningen kommer från migranter som sitter fast i Grekland och som vill ge sig iväg vidare norrut. Detta kan den tyska dagstidningen Die welt rapportera.

De flesta förfalskade legitimationshandlingar man har hittat återfinns bland afghaner, syrier, iranier, albaner, turkar och eritreaner. Syrierna använder i de flesta fallen falska grekiska, italienska och tyska legitimationshandlingar. Afghanerna använder istället mest falska koreanska eller franska legitimationshandlingar.

Aria Danika, projektledare för Läkare utan gränser på Lesbos.

Migranternas slutdestination är oftast länder som Tyskland, Italien, Nederländerna, Belgien och Schweiz, därefter vägar som är öppna för att ta sig vidare norrut.

Enligt Läkare utan gränser är tusentals “flyktingar” på de grekiska öarna utsatta för vintern. De menar även att män, kvinnor och barn under sommaren har bott i läger som har varit helt överfulla av lera.

Aria Danika, projektledare för Läkare utan gränser på Lesbos, berättar att det finns brist på rinnande vatten samt brist på hälsovård. Danika beskriver situationen på ön:

— Situationen på ön var redan hemsk, nu är den i hopplöshet.

Källa:
Zahl der Flüchtlinge mit gefälschten Pässen steigt


  • Publicerad:
    2017-12-11 18:00