BROTT. En pappa, vars dotter blivit utsatt för sexuella övergrepp av en manlig barnskötare på sin förskola, är misstänkt för misshandel och olaga hot. Pappan ska ha åkt till förskolan och misshandlat den manlige barnskötaren.

Det var i tisdags som en 39-årig pappa fick ett samtal av en bekant som satt barnvakt åt 39-åringens dotter. Mannens bekanta talade om för pappan att hans dotter, under tiden hon blev vaktad, berättat detaljerade uppgifter om hur det hade gått till när hon ”lekt doktor” med en manlig barnskötare på sin förskola.

Uppgifterna som flickan berättade var av sexuell karaktär och väldigt grova, vilket ledde till att barnvakten spelade in samtalet för att sedan kunna spela upp det för flickans föräldrar. Efter att pappan hört den inspelade konversationen kontaktade han förskolan och gjorde en polisanmälan mot den manlige barnskötaren.

Förskolechefen tog dock inte pappans anklagelser på allvar och ska ha sagt att hon litade på den manlige barnskötaren till hundra procent. Hon ska även ha sagt att flickans uppgifter kan vara tagna från något tv-program som hon kan ha sett.

Dagen efter när pappan ringde till förskolan så svarade den anmälda barnskötaren. Det ska då ha svartnat för pappans ögon och han åkte direkt till förskolan och konfronterade den misstänkte pedofilen. Han ska sedan ha tagit in honom på ett rum och slagit honom. Folk ska sedan ha gått emellan och avbrutit misshandeln.

Pappan är nu misstänkt för olaga hot och misshandel. Barnskötaren sitter anhållen, misstänkt för sexuella övergrepp mot barn alternativt våldtäkt mot barn. Ett brott som han nekar till.

Efter händelsen i tisdags ska förskolan ha erkänt att de begått ett misstag som låtit den anhållne barnskötaren öppna förskolan dagen efter och låtit honom vara ensam med barn, trots pappans polisanmälan.

Den 39-årige pappan ska nu anmäla förskolan till Skolinspektionen.

Källa:
Pappan om varför han slog barnskötaren


  • Publicerad:
    2014-12-11 22:25