UPPSALA. En 38-årig man sitter sedan i våras häktad för sexuella övergrepp mot barn i filippinerna. I onsdags häktades han på nytt, skäligen misstänkt för grov våldtäkt mot en ettårig flicka i uppland. Övergreppet ska ha skett i mannens bostad 2010.

Mannen sitter häktad för ett större antal övergrepp mot barn utomlands och är nu även skäligen misstänkt för grov våldtäkt på en flicka i Uppland. Övergreppet mot den lilla flickan ska enligt beslagtagna bilder ha skett i mannens bostad den 10 april 2010. Dock har inte Flickan på bilden kunnat identifieras. Utredarnas förhoppning är nu att någon som besökt mannen den aktuella tiden, eller som vet att något barn besökt mannen, ska höra av sig.

— Vi är säkra på platsen för övergreppet men har inte på något sätt kunnat identifiera flickan, uppger kammaråklagare Pontus Melander i en intervju.

Det var under en pågående utredning om sexövergrepp mot barn på filippinerna som det uppdagades att mannen beställt våldtäkter och andra övergrepp på barn, både pojkar och flickor, som filmats och sedan överförts till mannens dator. I samtliga fall är det kvinnor som utfört övergreppen på barnen. I mannens dator ska utredarna ha hittat totalt 16 filmsekvenser med övergrepp.

Pedofilen är nu misstänkt för bland annat anstiftan till grov våldtäkt på barn i 12 fall, förutom den nytillkomna misstanken om grov våldtäkt mot en flicka i uppland. Mannen nekar till brott.

Källa:
Nya misstankar om sexbrott


  • Publicerad:
    2014-08-21 22:00