NORRTÄLJE. Sexualförbrytaren Anders Eklund, som mördade den lilla flickan Engla, blev i går misshandlad av andra interner på det fängelse där han avtjänar sitt straff.

Anders Eklund.

Anders Eklund.

Pedofilen Anders Eklund blev 2008 åtalad och dömd för mordet på den lilla flickan Engla Höglund samt en rad andra brott, bland annat två grova våldtäkter, grovt barnpornografibrott och ytterligare ett mord på Pernilla Hellgren i Falun år 2000.

Han avtjänar just nu livstids fängelse på Norrtäljeanstalten och blev nyligen misshandlad av flera andra interner när han befann sig i fängelsets verkstadslokal.

— Han fick besöka sjukhus för vård men är tillbaka på anstalten, uppger kriminalvårdschefen Torbjörn Nyberg.

Nyberg är förtegen om omständigheterna men uppger att det var flera interner som misshandlade Eklund, men nämner också att han inte behövde vårdas på sjukhus över natten. Enligt uppgifter som cirkulerar ska det ha använts tillhyggen vid misshandeln. något som Nyberg inte vill kommentera.

Polisen som nu utreder brottet uppger att man har tre misstänkta personer, men att det kan vara svårt att få någon information från dem i förhören.

— Det finns tre personer uppsatta som misstänkta och de tre kommer vi att förhöra, uppger förundersökningsledaren Marie Lundberg.

— Men av egen erfarenhet vet jag att de inte brukar vara så talföra. Däremot brukar det finnas övervakningsfilmer, fortsätter hon.

Källa:
Anders Eklund misshandlad på anstalt


  • Publicerad:
    2014-06-10 20:45