GREKLAND. Parlamentsledamoten Ilias Kasidiaris gick till hårt angrepp mot systemet efter att antiterrorstyrkor utfört räder mot tre andra ledamöter från Gyllene gryning, där bland annat en höggravid kvinna chockades svårt. Se video och översättning nedan.

Kasidiaris: I morse utförde polisens antiterrorstyrka en räd i tre parlamentledamöters hem. De sparkade ut en gravid kvinna som ska föda om tio dagar och hennes treåriga barn från sitt hus! Detta visar att denna regering är en junta, och inte bara en junta utan en junta full av marionetter!

Talmannen: Var vänlig och sluta herr Kasidiaris.

Kasidiaris: Jag är en parlamentsledamot och de handfängslar mig, förstår du!? De ville visa media när vi blev arresterade så att Samaras kan gå till amerikanarna och säga: ”titta vad vi gjorde mot Gyllene gryning!

Talmannen: Är du färdig!?

Kasidiaris: De försökte visa att Syriza låg högre än Gyllene gryning i opinionsmätningarna. De ställde domare emot Gyllene gryning. Vi har alla dokument som behövs mot denna illegala handling! Till och med justitieministern förordar högsta domstolen i detta ärende!

Talmannen: Sluta skrik.

Kasidiaris: Du går emot folkets bästa. Vi visade detta på Syntagmatos-torget. Vi har alla dokument vi behöver, och om vi inte finner rättvisa här kommer vi gå vidare till Europadomstolen! Ni är alla värdelösa och din regering är en junta och enbart en junta!

Talmannen: Skriv inte ner hans uttalande i protokollet.

Kasidiaris: Ni är alla värdelösa och förrädare!


  • Publicerad:
    2013-12-06 13:30