GREKLAND. En av det grekiska nationalistpartiet Gyllene grynings parlamentariker, Chrysovalantis Alexopoulos, lämnar nu sin post. Det är partiets påstådda kriminella handlingar som ska ha fått honom att misstro partiet.

Chrysovalantis Alexopoulos.

Chrysovalantis Alexopoulos.

En parlamentariker för det grekiska nationalistpartiet Gyllene gryning, Chrysovalantis Alexopoulos, meddelar i ett brev till parlamentets talman Evangelos Meimarakis att han nu lämnar partiet och avser sitta kvar i parlamentet som politisk vilde. Anledningen uppges vara påstådda begångna kriminella handlingar av partiet gentemot antinationalister och invandrare vilka Alexopoulos, som varit medlem sedan 1996, ställer sig kritisk till och hittills inte varit medveten om.

Nedan följer brevet i sin helhet:

Bäste ordförande,

Jag, Chrysovalantis Alexopoulos, parlamentariker i Larissa, anmäler härmed mitt utträde ur Gyllene gryning och tillkännager min avsikt att förbli sittande i parlamentet som politisk vilde.

Mitt beslut fattades i och med en rad avslöjanden om handlingar från olika medlemmars sida som är att betrakta som kriminella och som jag definitivt inte känt till. Jag ångrar att jag inte tidigare agerat och ändrat uppfattning då jag såg i vilken riktning en politisk rörelse jag trodde var patriotisk, emot etablissemanget och social var på väg. Den visade sig präglas av handlingar som jag och många av mina kamrater fördömer och jag ångrar att jag någonsin, om än endast oavsiktligen, understött dem.

Jag önskar att jag gjort detta uttalande tidigare men gjorde inte det av anledningar jag kommer gå in på vid ett senare tillfälle. Jag bestämde mig dock för att jag samvetsmässigt inte längre kan låta mina patriotiska och nationalistiska värderingar förknippas med dylika gärningar.

Alexopoulos avhopp har väckt stort uppseende bland Gyllene grynings politiker och partiets 17 återstående parlamentariker har kallat honom lögnare, förtalare och ynkrygg. De har uppmanat honom att lämna sin plats i parlamentet.

Källa:
Έριξε την «ασπίδα του Εθνικισμού» και αποχώρησε από τη Χ.Α ο Βουλευτής Λάρισας Χρυς. Αλεξόπουλος – Αιφνιδιασμός στην Ακροδεξιά – Διαχωρίζει τη θέση του για να μην πάει φυλακή – Ποιοι τον βαφτίζουν «Ιούδα»


  • Publicerad:
    2014-03-17 01:35