GREKLAND. Under gårdagen greps ytterligare två parlamentsledamöter från Gyllene gryning av atensk polis. Samtidigt får partiet 55 procent av rösterna i Atens borgmästarval enligt oberoende opinionsundersökningar.

Giorgos Germenis och Panos Iliopoulos arreterades under gårdagen av atensk polis.

Giorgos Germenis och Panos Iliopoulos arresterades under gårdagen av atensk polis.

Den amerikansk-grekiska nyhetstjänsten XA Ameriki skriver följande:

I ännu ett smutsigt och grundlagsvidrigt försök från Samaras ”demokratiska” junta har ytterligare två parlamentsledamöter, Giorgos Germenis och Panagiotis Iliopoulos, arresterats av atensk polis. Männen kommer under morgonen att överföras till  Korydallos-fängelset.

Inga bevis har presenterats i fallet, enbart beskyllningar gällande männens idéer.

Åtstramningsåtgärdernas nickedockor fortsätter sitt smutsiga krig, och våra partimedlemmar kommer att fortsätta att kämpa både inom och utanför parlamentet!

Samtidigt som den grekiska regimen agerar på World Jewish Congress initiativ, och arresterar medlemmar ur Gyllene gryning, får partiet enligt en opinionsundersökning 55 procent i Atens borgmästarval. Procentangivelsen kommer från en undersökning av Zoula.gr, en webbplats som ofta genomför sådana undersökningar, och som inte har samröre med Gyllene gryning. I samband med förra valet i Grekland var det Zoula.gr som hade den mest korrekta uppskattningen om hur många röster som partiet skulle få.

För några dagar sedan visade sig även att Gyllene gryning numera är Greklands näst största parti enligt opinionsexperter.

Opinionsundersökningar diskuteras i ett grekiskt tv-program. Inslaget har engelska undertexter.

Källa:
Breaking News: Giorgos Germenis and Panos Iliopoulos now being held by Police.


  • Publicerad:
    2014-01-12 10:15