GREKLAND. Den vänsterextrema gruppen Folkets Militanta Revolutionära Styrkor har tagit på sig mordet på Gyllene gryning-medlemmarna Georgios Fountoulis och Manolis Kapelonis. Den grekiska nyhetssidan Zougla mottog en USB-lagrad fil där gruppen bland annat förklarar att mordet på Pavlos Fyssas var motivet till dubbelmordet.

Det kom nyligen in ett USB-minne per post till den grekiska nyhetssidan Zouglas kontor. I den upptäcktes en PDF-fil med ett meddelande från den vänsterextrema organisationen Folkets Militanta Revolutionära Styrkor (Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις) som är på frammarsch i Grekland.

I meddelandet tar organisationen på sig mordet på de två grekiska nationalisterna Georgios Fountoulis och Manolis Kapelonis som brutalt avrättades den 1 november utanför Gyllene grynings kontor i norra Aten. Man hävdar att morden begicks som hämnd för Gyllene grynings påstådda inblandning i mordet på rapparen Pavlos Fyssas vilket gett upphov till en kampanj från regeringens sida att kriminalisera partiet.

I brevet redogörs det för hur organisationens attack var riktad mot just ordinarie medlemmar i motsats till parlamentariker. Författaren skriver att detta torde ge en mer avskräckande effekt och att målet i framtida attacker i första hand kommer vara vanligt folk som sympatiserar med Gyllene gryning, men även grekisk polis, som enligt gruppen ”enhetligt och konsekvent samarbetar med Gyllene gryning och därmed verkar för den eviga fascismen – de är därmed kapitalets beskyddare och knähundar”.

Källa:

Η προκήρυξη της εκτέλεσης


  • Publicerad:
    2013-11-17 19:00