VÄNSTEREXTREMISM Mauricio Ramirez Villaseca talade osammanhängande och påstod att han var jude efter att ha gripits under Stockholm Pride förra året. Nu döms han till fängelse för knark- och vapenbrott.

Nordfront har tidigare skrivit om AFA-veteranen Mauricio Ivan Ramirez Villaseca (741027-9231), som varit en av extremvänstergruppens mest brottsaktiva personer under de senaste åren.

Under förra året försökte han attackera Christian Peterson utanför Stockholms tingsrätt i samband med att AFA-ledaren Mathias Wåg hade rättegång. Kort efter detta dök Villaseca upp när Nordiska motståndsrörelsen genomförde en aktion mot Stockholm Pride. Han var dock så kraftigt drogpåverkad att polisens uppmärksamhet snabbt riktade mot honom, varpå han kunde gripas.

Villaseca flyr från Christian Peterson i samband med Mathias Wågs rättegång.

Under visitationen uppdagades att Villaseca hade tagit med både pepparspray och en busshammare till homotåget. Just busshammare är ett vanligt gatustridsvapen, som enkelt kan använtas som ett knogjärn. Till polisen förklarade Villaseca vapeninnehavet, och det faktum att han hade skyddsväst och sjukvårdsutrustning på sig, med att han skulle skydda alla tiotusentals homofiler och anhängare som gick i prideparaden från Motståndsrörelsens aktivister.

I en tidigare artikel har Nordfront skrivit om de bisarra utspel Villaseca bjöd på under de efterföljande polisförhören. Han hittade bland annat på att Motståndsrörelsen förföljt och attackerat hans tjej och lade fram konspirationsteorier om att polisen medvetet ”exponerat” honom för nazister. I ett förhör hävdade Villaseca till och med att han är jude och därmed ”nassarnas måltavla nummer 1”.

Mauricio uppger att han alltid är förberedd, att han är hotad av "nassarna". Han är jude och han säger sig vara deras måltavla nr 1. De har även kommit till hans jobb. Efter det vidtar han alltid säkerhetsåtgärder.

Mauricio uppger vidare:

"Ni får döma mig som ni vill. Jag kommer alltid att skydda mig själv. Jag tänker inte utlämna mig till nassarna. Jag kommer att skydda mig själv".

Mål B 16246-23 (Stockholm TR)

I själva verket invandrade Villaseca till Sverige från Rumänien, men har enligt Insikt24 rötter i Sydamerika. 

Nu har Villaseca dömts till sex månaders fängelse av Stockholms tingsrätt för knark- och vapenbrott. Under rättegången framgår det bland annat att AFA-dåren påstår att han inte ”kände till” att han beväpnat sig med en busshammare. Han påstår även att det var flera dagar sedan han knarkade sist och att det var ”värmen” som gjorde honom ”yr” under pridefestivalen.

I domen kan man läsa vidare om AFA-indianens bortförklaringar:

Han medförde pepparspray som skydd och även en skyddsväst som skyddar mot knivar. Han är en måltavla för Nordiska motståndsrörelsen (NMR). Det var mycket folk på platsen. När han väntade på flickvännen kom det även personer tillhörande NMR som stod ca 30 till 40 meter bort från honom. Han visste inte att de skulle vara på platsen. Han hade busshammaren i sin ryggsäck utan att veta om det. I ryggsäcken fanns även kläder och en första hjälpen-låda. Hammaren brukar han använda för att ha ihjäl fiskar när han är ute och fiskar. Han hade fiskat någon vecka innan händelsen och hammaren låg kvar i ryggsäcken efter det. Han hade glömt bort att den låg i ryggsäcken.

Tingsrätten avfärdar dock allt detta som en efterhandskonstruktioner, bland annat utifrån polisens beskrivningar av hur Villaseca betett sig under pridespektaklet. Villaseca döms därmed till sex månaders fängelse för grovt knivbrott, ringa vapenbrott och ringa narkotikabrott.