Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Paula Bieler påstår: “Konservativa blocket fick mig att lämna SD”

Av Redaktionen, 2021-05-13
redaktionen@nordfront.se

INRIKES. Judinnan Paula Bieler hävdar i en intervju att det var SD:s formering av ett konservativt block i riksdagen som fick henne att lämna partiet.

Paula Bieler, den kontroversiella judinnan som under många år var en dominerande kraft inom Sverigedemokraterna och bland annat formulerade partiets liberala invandringspolitik, lämnade för drygt ett år sedan både sin riksdagsplats och position i SD:s partistyrelse.

Enligt många källor med insyn i SD, däribland podden Lögnarnas tempel med de tidigare sverigedemokraterna och riksdagsveteranerna Christoffer Dulny och Pavel Gamov, blev Bieler slutligen utmanövrerad under maktstrider inom partiet.

Bieler motiverade då själv sitt avhopp med att riksdagen inte gav henne ledigt för en bröllopsresa. Men nu har den tidigare SD-judinnan gett en ny version i en intervju med SVT.

I den gör hon gällande att det var Sverigedemokraternas närmande till M och KD som fick henne att lämna partiet.

— Jag var inte bekväm med att det så tydligt blev ett M-KD-SD-block, eventuellt då med Liberalerna. Jag har inget emot att samarbeta med dem men att sudda ut skillnaderna mellan partier… jag tycker det är svårt nog att rösta på partier och inte personer, för att man köper helhetskoncept, säger hon i programmet ”Politikbyrån” och fortsätter:

— Och att då ännu mer ha “sida ett eller sida två” det har jag aldrig varit bekväm med i svensk politik överhuvudtaget. Det har skavt i mig ända sedan man först började tala om ett konservativt block.

Enligt Bieler vision borde SD vara ett ”mittenparti” som ligger närmare Socialdemokraterna.

— Hela ungdomsförbundets kampanj i senaste valrörelsen var anti-Socialdemokraterna – det från att man bara strax innan hade pratat om att SD är arvtagare till S, beklagar hon sig.

Bieler menar dessutom att hon har norrländska SD-väljare på sin sida.

— I norra Sverige är det väldigt tydligt att man inte är lika nöjda med att SD så tydligt har hamnat tillsammans i samma block som Moderaterna. Jag minns någon valrörelse som jag var ute på valturné uppe i Norrland, och där var det några som kom fram och lyssnade på ett torgmöte vi höll.

— Efteråt så kritiserade de mig för att jag hade blått nagellack: ”det här Moderatblå ska ni väl inte vara!”.


  • Publicerad:
    2021-05-13 13:30