SVERIGE. Enligt JK är det inte hets mot folkgrupp när invandrare hetsar mot svenskar. Men vad händer när en muslim hetsar mot ”judeäckel” som är ledande inom Sverigedemokraterna?

ostranI veckan dömdes en 27-årig muslim i Sundbyberg för att ha dödshotat och hetsat mot de bägge de sverigedemokratiska riksdagsmännen Thoralf Alfsson och Kent Ekeroth.

Upprörd över att de två SD-politikerna talat illa om islam skickade muslimen mejl till dem där han kallade dem för ”judeäckel” som borde malas ner till hund- och grisfoder. Utöver detta, skriver Östran, erkände mannen i polisförhör att det var ett mordhot och att han fortfarande ville döda Ekeroth.

I samband med denna rättsprocess har ”syntax error” uppstått inom såväl tingsrätten som massmedia som haft svårt att veta vilken av dessa grupper man ska omhulda.

Straffet för att ha uttalat mordhot mot två ”judeäckel” blir för den 27-årige muslimen 50 dagsböter à 50 kronor samt skadestånd på 5 000 kronor. Utöver detta har massmedia valt att inte rapportera om detta uppenbara hatbrott. Thoral Alfsson skriver på sin blogg att Östran är den enda tidningen han känner till som har skrivit om domen.

Nyligen dömdes konstnären Dan Park till tre månaders fängelse för offentlig konst som hävdades ha varit ”hets mot folkgrupp”.

Källa:
Inget nyhetsvärde


  • Publicerad:
    2014-04-05 18:43