ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Spelare som använder Playstation kommer i och med den senaste uppdateringen få finna sig i att andra spelare kan spela in deras röster, för att kunna anmäla dem för ”olämpligt tal”.

Genrebild. Foto: Pixabay (Public Domain).

Sony meddelar att de i senaste uppdateringen av Playstation kommer att aktivera röstinspelning, skriver Summit News. Detta för att användarna ska få möjlighet att spela in andra spelares röster under tiden de spelar för att kunna anmäla eventuella ”elakheter” till Sony.

Användarna tvingas även att avstå från rätten till integritet för att andra ska kunna rapportera dem, så att deras konton ska kunna förbjudas för ”olämpligt tal”.

Efter den här uppdateringen kommer användarna att se en notifikation om Gruppsäkerhet och att röstchattar i grupper kan spelas in. Röstchattinspelning för granskning är en funktion som kommer att finnas tillgänglig på PS5 och som kommer göra det möjligt för användare att spela in sina röstchattar på PS5 och skicka in dem för granskning. Popupen som du just nu ser på PS4 är för att informera dig om att du när du deltar i en chatt med en PS5-användare kan den spelas in och skickas till SIE [Sony Interactive Entertainment].

På sociala medier protesterar nu användare mot tilltaget.

Om en grupp vänner vill skämta med varandra om hudfärg eller prata om sjuka saker eller sex så är det deras sak”, skrev en användare på Twitter.

Sony menar att övervakningen är nödvändig för att upprätthålla säkerheten och för att förhindra trakasserier, men det är inte otänkbart att den faktiskt anledningen är för att bevaka politiska yttranden och på så sätt stryka vänstergrupper som Black Lives Matter (BLM) medhårs.

Chris MenahanInformation Liberation konstaterar att: ”Flytten kommer bara några månader efter att Playstation samarbetat med Anti-Defamation League (ADL) – en [judisk] vänstergrupp som förespråkar lagstiftning om censur och näthat för att stoppa ’förtalet av det judiska folket’ – för att pressa Mark Zuckerberg att öka censuren på Facebook”.

Ett annat exempel på hur marxistisk social ingenjörskonst implementeras i alla tänkbara former av underhållning är EA Sports som även de har samarbetat med ADL för att ”genomdriva social rättvisa i gaming”.


  • Publicerad:
    2020-11-02 20:30