Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Pojke knivmördad i Boden – stor polisinsats

Av Redaktionen, 2019-12-19
redaktionen@nordfront.se

BODEN. Under torsdagskvällen blev en tonårspojke knivhuggen till döds i centrala Boden. Flera personer har setts springa från platsen, varav en med Halloween-mask.

Utryckningsfordon vid mordplatsen i Boden. Foto: Nordfront.Det var vid 14.15-tiden på torsdagen som polisen fick in ett larm om att en tonårspojke blivit knivhuggen vid tågstationen i centrala Boden. Dådet ska ha skett utomhus och pojken ska ha fått motta flera knivhugg.

Nordfront var på plats och fick höra att man försökt återuppliva pojken innan han skickades med ambulans. Enligt poliser på plats vet man inte ifall han lever eller är död.

Från platsen ska flera personer ha setts springa, varav en bärandes en Halloween-mask uppger Aftonbladet.

— Vi har en pågående insats och misstänker att ett grovt våldsbrott har begåtts, jag har inga andra uppgifter att lämna ut just nu, säger Marie Andersson, kommunikatör på polisens ledningscentral, till Aftonbladet.

Uttryckningsfordon vid Bodens tågstation, där en tonårspojke befaras ha knivhuggits till döds. Foto: Nordfront.

Området kring brottsplatsen är avspärrad och över Boden cirkulerar polishelikoptrar.

Lokaltidningen NSD uppger att pojken dött av sina skador.

Uppdatering:

Enligt SVT Norrbotten har all tågtrafik stoppats på grund av polisens tekniska undersökning av brottsplatsen.

— Vi vet bara att det är tågstopp på grund av en polisinsats och det är inte klart när trafiken kommer igång igen, säger Eva Rehnström vid Trafikverkets pressjour till SVT

Polisen verkar också leta efter misstänkta gärningsmän med både helikoptrar och hundpatruller.

TV4 på plats i Boden. Foto: Nordfront.

Polisavspärrning i närheten av tågstationen. Foto: Nordfront.

Uppdatering 19:25:

Enligt nya uppgifter ska några av de flyende personerna ha setts fly längs tågrälsen. Två personer är nu gripna, misstänkta för mord, bekräftar polisen kring 18-tiden på torsdagen. Samtidigt efterlyser man vittnesuppgifter från dådet.

Enligt personer i närheten som NSD talat med har bodensare sagt saker som att man ”tror Boden ska vara en lugn stad”. I verkligheten har den under de senaste två åren drabbats hårt av främlingars sexualbrott. I veckan kunde Nordfront avslöja att en av dessa sexualbrottsfrämlingar har fått arbeta som vikarie i en av stadens lågstadieskolor. Han hyrdes ut av asylbaronen Tobias Lindfors, som är mest känd att ha förvandlat Pite Havsbad till ett mångkulturellt kaosområde med sexualbrott och knark.

Tidigare under kvällen stängdes tågtrafiken av. Men nu uppger SVT Norrbotten att den rullar på precis som vanligt.

Uppdatering 00:40:

Enligt Aftonbladet befann sig vid 19.30-tiden poliser utanför en av de gripnas adresser. Även en bil bärgades bort, uppger Aftonbladets fotograf.

Polisen är fåordiga, förutom att man vill betona att detta är en ”isolerade händelse”, med andra ord inget för bodensare att oroa sig över.

Man vill också komma i kontakt med människor som kan vara vittnen:

— Vi vill ha information från personer som befunnit sig vid eller i anslutning till järnvägsstationen och kan tänkas sett något eller ha annan information om vad som har hänt. Vi vill att de tar konakt med oss via 114 14 , säger Stefan Sammeli, gruppchef och presstalesperson på Bodenpolisen.

Han låter också hälsa att polisen kommer att gå ut med mer information under fredagsförmiddagen.


  • Publicerad:
    2019-12-19 16:20