BROTT. I förmiddags spärrade polisen av delar av Sofiedalskolan i Gävle. Eleverna fick inte veta vad som hade hänt, men under kvällen avslöjade polisen att man utreder ett misstänkt sexualbrott.

Det var omkring lunchtid som polisen spärrade av ett klassrum i Sofiedalskolan i Gävle kommun. Eleverna fick inte veta vad som hade hänt eller varför klassrummet spärrades av.

— När vi skulle ha bildlektion blev det lite strul med klassrumsbyten, men det var inget vi tänkte på. Däremot sa lärarna att vi inte fick gå ut ur klassrummet, vilket gjorde oss förvånade och man kunde ana att lärarna var stressade. Efter lektionen fick vi sedan höra att något hänt, att polisen kommit och spärrat av en del, men alla var lugna, berättar en elev för SVT Nyheter.

Både polis och ambulans anlände vid skolan under dagen.

Skolans rektor Niklas Hedqvist sa i förmiddags till Gefle Dagblad att det inte finns någon känd hotbild emot skolan. I övrigt vill Hedqvist inte berätta mer om händelsen eftersom den utreds av polisen.

Vid 22-tiden ikväll gick polisen ut med att man utreder ett misstänkt sexualbrott på skolan, samt att en misstänkt person har gripits.

En misstänkt person anhölls tidigare i sin utevaro, och är nu gripen. Ärendet är överlämna till åklagare och vidare frågor hänvisas till Åklagarmyndigheten.”, skriver Polisen på sin hemsida.


  • Publicerad:
    2021-04-01 22:50