INRIKES. Polisområdeschefen i Västmanland, Lena Tysk, lämnar sina uppdrag då hon står åtalad för ofredande efter att hon hotat sin kollega som kritiserat polisens omorganisation i media.

Lena Tysk – polischefen som hotar sina kollegor.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur Lena Tysk, polisområdeschef i Västmanland, hotat och skrikit åt lokalpolisområdeschefen Agneta Kumlin efter att hon öppet kritiserat polisens nya organisation.

— Jag har jobbat på polisen sedan 1976 och tycker att jag känner till området och problematiken. När man då flaggar för att det här håller inte, det här kommer inte att gå bra, då förtjänar man att bli lyssnad på, sa Kumlin till SVT.

När detta kom till Tysks kännedom ska hon ha tryckt upp sin mobiltelefon i Kumlins ansikte och hotat henne.

— Har du pratat om det här i media är du död, ska Tysk ha sagt och uppträtt hotfullt mot sin kollega. Hon ska även ha sagt: ”Du får aldrig tala mer med pressen”.

Händelsen bevittnades av flera personer och en anmälan gjordes mot Tysk som nu står åtalad för ofredande. Hon har nu därför lämnat sina uppdrag.

Carin Götblad, regionpolischef Mitt, kommenterar händelsen på polisens hemsida:

Polismästare Lena Tysk har bett att få lämna sitt uppdrag som polisområdeschef för Västmanland. Jag har förståelse för det och Lena Tysks kompetens kommer tillvaratas på regionkansliet.

Källa:
Lena Tysk lämnar sitt uppdrag på egen begäran


  • Publicerad:
    2017-02-08 15:35