1 MAJ. Idag meddelade polisen i Ludvika att Nordiska motståndsrörelsen får tillstånd att demonstrera i staden på första maj.

Klockan 10:00 kommer polisen i Ludvika att hålla en presskonferens rörande Första maj i staden. Men redan nu kan Nordfront avslöja att polisen ger tillstånd för demonstration, med en något ändrad marschväg.

Istället för att gå från Hillängens idrottsplats, via riksväg 66, in mot centrala Ludvika ger polisen tillstånd för en demonstrationsväg som går från Mossplan, via Mossgatan, Uppfartsvägen, Skolgatan, Köpmansgatan och Storgatan.

Pär Sjögren kommenterar:

— Det ändrade beslutet spelar ingen roll. Ursprungligen hade vi tittat på precis den här marschvägen som polisen nu ger tillstånd till, men tyckte det skulle vara häftigt att gå efter riksvägen eftersom den är bredare. Men detta är alltså de centrala delarna av Ludvika, så det går precis lika bra.

Som skäl för att man ändrar vägen hänvisar polisen bland annat till Trafikverket, som i ett yttrande påpekat att riksväg 66 är en statlig väg där man måste prioritera framkomligheten. Dessutom menar Ludvikapolisen att man får enklare att arbeta med ordning och säkerhet med den mer centralt belägna marschvägen.

Uppdatering

Under en presskonferens som sänds på dt.se meddelar polisen att man kommer att tillåta den typ av demonstration som Nordiska motståndsrörelsen har haft under första maj i Borlänge respektive Falun de senaste två åren.

— Det är den rättstillämpningen vi kommer att ha, kommenterar polisen och meddelar exempelvis att man inte kommer att ingripa mot sköldar och Tyrrunefanor på samma sätt som Göteborgspolisen har gjort.

Enligt Pär Sjögren har också dialogen med polisen inför demonstrationen i Ludvika varit riktigt god.

Polisen ger tillstånd för en marschväg genom centrala Ludvika. Klicka för större bild.

Slut upp till folkfesterna i Ludvika eller Boden den första maj du med!


  • Publicerad:
    2018-04-06 10:00