FESTIVALSOMMAR. Norrbottenspolisen har gått ut med ny information kring den uppmärksammade våldtäkten under festivalen ”Piteå dansar och ler”. Enligt uppgifterna ska tio mörkhyade män ha dragit in den 20-åriga kvinnan i ett parkeringsgarage där hon sedan våldtogs.

Nordfront rapporterade under gårdagen att polisen i Norrbotten eftersökte tio misstänkta gärningsmän efter en våldtäkt under festivalen ”Piteå dansar och ler”.

Nu har Norrbottenspolisen gått ut med ny information om händelsen. I ett pressmeddelande beskriver man händelseförloppet såsom man förstått det:

Mellan klockan 23.00 och 23.55 befinner sig den målsägande, en kvinna i 20-årsåldern, i Piteå centrum vid korsningen Uddmansgatan/Prästgårdsgatan. Detta är under tiden som gatufestivalen Piteå dansar och ler pågår.

När hon står där kommer det fram tio män fram till henne och börjar prata med henne. Männen ska enligt uppgift vara mörkhåriga och mörkhyade. Efter en stund tar två av männen tag i hennes handleder och leder henne mot ett garage som finns på Prästgårdsgatan, de går då från Uddmansgatan efter Prästgårdsgatan och i riktning mot Lillbrogatan.

De övriga åtta deltar inte i att dra in kvinnan i garaget, skriver polisen. Men man poängterar samtidigt att de följer med in. Det är också bara en av männen som våldtar kvinnan, varför det alltså i nuläget inte tycks handla om en gruppvåldtäkt.

Efter våldtäkten lyckas kvinnan ta sig därifrån, skriver man vidare. Norrbottenspolisen uppmanar nu allmänheten att höra av sig ifall man iakttagit en kvinna i 20-årsåldern tillsammans med tio mörkhyade män eller har annan information som kan leda utredningen framåt.

Under förra årets upplaga av ”Piteå dansar och ler” anmäldes ett antal sexuella ofredanden, en våldtäkt, slagsmål, narkotikabrott, olaga hot och stöld. Dessutom frihetsberövade polisen 19 festdeltagare för fylleri. Detsamma gäller för sommaren 2017.

Källa:
Uppdatering gällande misstänkt våldtäkt i Piteå


  • Publicerad:
    2019-07-31 18:30