GOTLAND. En till synes modig och fritänkande lokalpolitiker på Gotland stod igår upp för Nordiska motståndsrörelsens rätt att komma till Gotland i år igen.

Igår fattade kommunfullmäktige på Gotland beslut om att fortsatta försök att förhindra Nordiska motståndsrörelsen att delta i politikerveckan i Almedalen. Tidningen Hela Gotland skriver gillande om beslutet:

Efter förra sommarens uppståndelse när Nordiska motståndsrörelsen, NMR, bland annat skanderade nazistiska ord och förstörde konstinstallationer i Almedalen valde Region Gotland i år att inte hyra ut mark åt den nazistiska organisationen. Under måndagens sammanträde röstade en i stort sett enig fullmäktigeförsamling även genom förslaget att regionen ska hyra Almedalen två dagar innan och en dag efter politikerveckan, så att det inte blir som sommaren 2014 när nazistiska Svenskarnas parti indirekt inledde Almedalsveckan.

En lokalpolitiker som protesterade emot kommunfullmäktiges beslut var den politiske vilden Hannes Müller.

— Yttrandefriheten är en av grundstenarna i demokratin. Att utesluta åsikter och föreningar som man kan beteckna som odemokratiska är en mycket farlig väg. Jag tycker att islamister, NMR och Fi ska hälsas välkomna till Almedalsveckan bara de beter sig som folk, sa Müller.

Müller var tidigare Sverigedemokraternas ordförande på Gotland innan meningsmotståndare började sprida ryktet att han hade ett konto på det enligt vissa kontroversiella forumet Flashback. I samband med det lämnade Müller SD inför valet 2014, men han blev ändå inkryssad på ett SD-mandat och accepterade platsen som politisk vilde.

Som kommunpolitiker har Müller bland annat utmärkt sig genom att föreslå att Region Gotland ska sluta göra affärer med Hela Gotland på grund av deras samhällsskadliga journalistik. Övriga lokalpolitiker försvarade då frenetiskt den svenskfientliga tidningen som hetsat mot Nordiska motståndsrörelsen under lång tid.

— Det handlar inte om att jag vill förbjuda tidningar. Det handlar om att regionen ska ställa kvalitetskrav på de produkter man prenumererar på, sa Müller i den debatten och avslutade sedan med följande ord:

– Vi ska inte prenumerera på de här tidningarna, för de är inte opartiska.

Källa:
Müller: ”Låt islamister och NMR komma till Almedalen”


  • Publicerad:
    2018-05-15 10:30