INRIKES. Säkerhetspådraget under politikerveckan i Almedalen är som vanligt stort med i år har regionen tillsammans med polisen kommit fram till att terrorskyddet i Visbys innerstad ska förstärkas.

Säkerhetspådraget under politikerveckan i Almedalen i juli är som vanligt stort och regionen har kontinuerliga möten med polisen som bedömer säkerhetsläget och i år har de kommit fram till att terrorskyddet i Visby ska förstärkas, bland annat med rörliga stålpollare som ska hindra fordon från att köra in i folkmassor under politikerveckan.

— Hotbilden som sådan ser inte annorlunda mot tidigare år, däremot är det valår vilket innebär samma ingredienser fast mer av allt, säger polisens kommenderingschef, Annika Lindroth.

Efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm den 7 april 2017, samt ett flertal liknande terrordåd runtom i Europa, har det skett en ökning av olika betonghinder som skydd vid gågator och torg i Sverige. Politikerveckan i Almedalen är inget undantag och fjol förstärktes parken med cementklossar, baggar och blomlådor som blockerar in- och utgångar och i år har man uppdaterat sig och installerat höj- och sänkbara stålpollare av specialstål.

Källa:
Till årets politikervecka: Almedalen får nya terrorskydd


  • Publicerad:
    2018-06-04 07:00