Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Polska städer vill inte sexualisera barn – bestraffas av EU

Av Redaktionen, 2020-08-02
redaktionen@nordfront.se

POLEN. EU-kommissionen har nekat sex polska städer ekonomiska bidrag för att stoppat sexuell propaganda till barn.

Polens hbtq-fria städer i rött

Ett 30-tal samhällen i Polen har sedan förra året utmanat hbtqp-maffian och antagit en deklaration som ska förhindra homolobbyns ambitioner att förändra landets rättssystem. De städer som anammat deklarationen benämns allmänt ”hbtq-fria zoner”.

Skrivelsen formulerades i mars 2019 efter att Warszawas borgmästare Rafał Trzaskowski öppet uttalat sitt stöd för homolobbyns intentioner i Polen genom att förespråka att dess propaganda med statlig finansiering ska spridas i samhället i allmänhet och skolor i synnerhet. Förutom att skydda barn från sexualisering värnar man i skrivelsen också om polska traditionella familjevärderingar. Den polske presidenten, Andrzej Duda, har tidigare uttalat att homosexuell propaganda till barn i skolor borde förbjudas.

Den kritiska inställningen till sexualisering av barn är dock inget som gillas av EU. Sex icke-namngivna polska städer som sökt ekonomiska bidrag i ett program för vänorter kommer nu inte att få några EU-pengar, detta rapporterar Euronews. Det ekonomiska stödet – som kan uppgå till 250 000 kronor – ska istället delas ut till städer som följer ”EU:s värden och grundläggande rättigheter”.

Polens justitieminister, Zbigniew Ziobro, har fördömt beslutet från EU och menar att det är antidemokratiskt.

”Vi tänker inte acceptera diskriminering av polska medborgare och lokala styren från Europeiska unionen. Unionen måste respektera olikheterna hos alla dess invånare, som har rätten att fritt forma sina åsikter och tankar.”


  • Publicerad:
    2020-08-02 15:00