UTRIKES. Ett 30-tal samhällen i Polen utmanar nu den kulturmarxistiska HBTQ-maffian och förklarar sig som HBTQ-fria städer. Man menar att homosexualitet går emot polska traditionella familjevärderingar.

Det är ett 30-tal städer i Polen som inför höstens parlamentsval förklarat sig vara HBTQ-fria.

En av städerna är Swidnik i östra Polen där man vid ett möte inom kommunen i mars godkände ett förslag att införa restriktioner avseende spridande av HBTQ-ideologi i hemmen, skolor och på arbetsplatser. Ett trettiotal andra orter har infört liknande restriktioner.

I kampanjgruppen ingår både skolledare och lärare, bland dem högstadieläraren Agata Gburczyk. Hon menar att homosexualitet går emot traditionella polska familjevärderingar.

— Jag ser ett hot eftersom ett av målen för homosexuella är att folk som är partners, eller vad man ska kalla ett sånt förhållande för, vill adoptera barn och det är en attack mot våra traditionella familjevärderingar, säger Gburczyk till en reporter från nyhetsbyrån ThomsonReuters.

En annan invånare i Swidnik är Teresa Drzewiecka som växte upp under andra världskriget när tyska och sovjetiska trupper kämpade om hennes hemstad. Nu är hon 83 år gammal och ser ett nytt hot mot hennes land, nämligen HBTQ-personer.

— Låt barn ha en pappa och en mamma, inte såna avarter, säger Drzewiecka. Annars blir det färre och färre barn, och Polen kommer att krympa ihop.

Åsikter som inom globalistprojektet EU anses diskriminerande eller rentav olagliga, har i Polen där HBTQ-rättigheter ses som mycket kontroversiella, kunnat diskuteras fritt inför både EU-valet och höstens parlamentsval.

I en bitter kampanj har det regerande Lag- och Rättvisepartiet (PiS) pekat på HBTQ-rättigheter som farliga utländska idéer då de undergräver det katolska landets traditionella värderingar.

Partiet är också starkt kritiska till ett nytt sexutbildningsprogram, utformat enligt Världshälsoorganisationens (WHO) riktlinjer, för skolbarn i den polska huvudstaden Warszawa. Programmet har skarpt kritiserats då det ansetts vara ”sexualisering av barn”.

Den polske presidenten Andrzej Duda har tidigare uttalat att han skulle kunna tänka sig att allvarligt överväga en lag som förbjuder ”homosexuell propaganda” i skolor och scoutingorganisationer.

— Jag anser att den sortens propaganda inte ska ske i skolorna, det måste konsekvent motarbetas, sa Duda.

Källor:
HBTQ-fria städer i Polen
Polish towns go ’LGBT free’ ahead of bitter European election campaign
Poland: President Andrzej Duda considering ‘gay propaganda’ ban


  • Publicerad:
    2019-07-15 10:00