Igår rapporterade Fria Tider att två präster i Svenska Kyrkan tillsammans med en pastor i Svenska Missionskyrkan startat en ny kampanj på Twitter. Kampanjen går ut på att kalla sig själv för ”pissluder”.

Fria Tider berättade att prästerna startade kampanjen eftersom de ”tror på ett samhälle där vi kan behålla våra olikheter och samtidigt leva ett gott liv tillsammans”, vilket fortfarande lämnade en hel del frågetecken kvar. Signaturen Odalmannen skrev dock en kommentar på Fria Tider som kanske förklarar bakgrunden till kampanjen bättre:

”Benämningen ”pissluder” är en parafrasering på gratistidningen Metros vänstervridna krönikör Lisa Magnusson som i en artikel i mars 2012 sa att ”Det är synd om invandrare som våldtar”. Lisa Magnusson menar att ”vi tar för seriöst på våldtäkter” i Sverige, särskilt sådana våldtäkter som begås av invandrare mot svenskar. Svenska motståndsrörelsens Pär Sjögren kallade henne med anledning av vad hon hade sagt i en kommentar på Twitter för ett ”pissluder”, därav detta bevingade ord på politiskt korrekta och förvirrade personer som försöker beskydda invandrare som våldtar svenskar. Varför de två prästerna i svenska kyrkan samt pastorn i Missionskyrkan betecknar sig själva för ”pissluder” är med största sannolikhet ett kodord för att de i själva verket ägnar sig åt att gömma illegala invandrare från att utvisas av polisen. I stället för att säga rent ut att de gömmer illegala invandrare så kallar de sig själva lite kryptiskt för ”pissluder.”

Se även:

Metro-krönikör försvarade våldtäkt – många upprörda


  • Publicerad:
    2012-08-03 23:16