MEDIA. Vanligt folk ifrågasätter varför (((massmedia))) inte fokuserar på vänsterextremisternas våld under demonstrationen i Göteborg. Detta fördöms nu av DN:s Lisa Magnusson.

Lisa Magnusson.

Lisa Magnusson skriver på ledarplats i Dagens Nyheter hur folk reagerat på att massmedias inte skriver om det vänsterextrema våldet. ”Men varför uppmärksammar aldrig media när extrema våldsbejakande vänstergrupper demonstrerar utan tillstånd?” är en av frågorna som ställs.

Enligt Magnusson var det ”ett tiotal personer” av vänsterextremisterna som använde sig av våld under demonstrationen i Göteborg. Att polisen bara stod och tittade på och anhöll endast en av dem använder Magnusson som argument för att de agerade fredligt.

Magnusson kallar de som fördömer medias hets för ”trädens väktare”, vilket skulle kunna ses som en omskrivning för ”kollaboratörer” för nationalsocialismen, eller personer som ”fiskar i grumliga vatten”. Artikeln går i korthet också ut på att de som ser vänsterextremister som ett större problem försvarar ”nazister”. Enligt Magnusson är det allvarligt att svenskar ”inte ser nazisterna som något stort problem”:

Kanske menar trädets väktare att det är så självklart att fördöma nazister att det inte ens behöver nämnas. Kanske tänker de att våldsvänstern nog går att uppfostra, till skillnad från de förtappade nazisterna.

Eller så kanske de tycker att varje reaktion på nazism är en överreaktion eftersom de helt enkelt inte ser nazismen som något stort problem. Vilket den ju rent krasst inte heller är, åtminstone inte om man är vit, frisk, heterosexuell och ser till att inte uttrycka några för nazister misshagliga åsikter. Då har man råd att ignorera den.

Magnusson avslutar artikeln i orwelliskt stil genom att anklaga dem som fördömer massmedias ensidiga fokus på politiskt oliktänkande för att dessa till skillnad från DN är ohederliga.

Men om man samtidigt ständigt förfasar sig över en annan sorts extremism, oavsett vad som sker, oavsett proportioner? Det får mig att ana oråd. För en politisk diskussion förutsätter att man åtminstone försöker vara hederlig. Struntar man i det är det inte debatt man sysslar med, utan något helt annat.

Källa:
Trädets väktare får mig att ana oråd


  • Publicerad:
    2017-10-04 10:40