LÖGNPRESSEN. Motståndsrörelsens Göteborgsdemonstration har kantats av hets och desinformation från regimmedia. Längst går den tysk-judiske journalisten Alan Posener som hävdar att Motståndsrörelsen försökte storma Göteborgs synagoga under demonstrationen.

Alan Posener.

Den ”tysk-brittiske” journalisten Alan Posener, som enligt Wikipedia kommer från en ”liberal judisk familj”, har via sin Facebook skrivit den kanske mest spektakulära lögnen hittills om Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg. Posener påstår att Motståndsrörelsen ska ha försökt att storma Göteborgs synagoga, vilket han menar ska ha resulterat i ett 50-tal gripanden.

Informationen ska alltså komma från en stamfrände och kollega, journalisten Tom Gross. Gross har skrivit för flertalet judiska tidningar, även israeliska sådana, och bland annat framfört skarp kritik gentemot den judiska tidningen The New York Times, då han exempelvis menar att tidningen skrivit för lite om ”förintelsen”.

Posener jämför situationen med fake news-berättelsen om Judiska föreningen i Umeå, som sade upp kontraktet på sin lokal i våras på grund av ett klistermärke och ett antal påhittade incidenter. I efterhand visade det sig att föreningen under en längre tid försökt förmå kommunen att ordna en bättre lokal åt dem, något som kommunen nu har utlovat.

I verkligheten kom förstås Motståndsrörelsen aldrig i närheten av Göteborgs synagoga. Faktum är att demonstrationståget aldrig ens gick in i det anvisade demonstrationsområdet, som var speciellt utvalt av en svensk domstol på order av judiska församlingen i Göteborg, eftersom polisen där hade gillrat en fälla för demonstrationsdeltagarna.

Källa:
Reporting Auschwitz, Then & Now


  • Publicerad:
    2017-10-04 13:30