MEDIA. I det senaste avsnittet av Weekend Warrior på Red Ice TV avhandlades bland annat Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg.

I det senaste avsnittet av webb tv-showen Weekend Warrior hyllas Motståndsrörelsens demonstration i Göteborg. Programledarna Henrik Palmgren och Lana Lokteff framför också skarp kritik mot den svenska polisen och menar att dessa troligt handlat efter direktiv att göra det så svårt som möjligt för Motståndsrörelsen att genomföra den grundlagsskyddade demonstrationen.

— Demonstrationsrätten är numera att betrakta som endast symbolisk, konstaterar Palmgren bland annat.

Om polisernas beteende säger han:

— Vad gäller specifikt dessa personer [Motståndsrörelsen] så är det troligtvis så att de inte räds antifascisterna och rödingarna och därför har polisen fått order att göra det så besvärligt som möjligt för dem med syfte att skrämma folk från att marschera med dem.

Palmgren konstaterar också att demonstrationen var betydligt bättre organiserad än Charlottesville och att Motståndsrörelsen är en förebild för nationella organisationer i hela världen.

— Europeiska nationalister gör på rätt sätt och den amerikanska Alt right-rörelsen har mycket att lära där, tillägger Lokteff.

Weekend Warrior är en liveshow som sänds varje vecka och avhandlar nyheter, underhållning och kultur från ett pro-europeiskt perspektiv. Demonstrationen avhandlas från och med 32:25 i avsnittet.

Se avsnittet nedan:


  • Publicerad:
    2017-10-05 07:00