Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Propagandabild: George Lincoln Rockwell

Av Redaktionen, 2018-10-08
redaktionen@nordfront.se

NORDFRONT. Nordfront presenterar propagandabilden ”George Lincoln Rockwell” som en hyllning till den framlidne nationalsocialistiske ledaren.

Klicka för större bild.

George Lincoln Rockwell var en amerikansk nationalsocialistisk ledare som förespråkade öppen, ärlig, kompromisslös och radikal kamp. Han grundade organisationen American Nazi Party 1960, men mördades av en förrädare sju år senare. Hans arv och idéer lever dock vidare och är lika aktuella i 2010-talets Norden som 1960-talets USA.

Läs mer om George Lincoln Rockwell HÄR.

I december 2016 avslutades Nordfronts projekt ”Veckans bild” som var en uppföljning av ”Veckans propagandabild” som drevs av vår norska systersida Frihetskamp. Nordfront kommer dock även fortsättningsvis att publicera propagandabilder med samma syfte som de tidigare projekten, dock på oregelbunden basis tillsvidare.

Tanken bakom projektet är att bilderna som publiceras kan användas av aktivister och medlemmar, såväl som stödmedlemmar och sympatisörer, som önskar att sprida organisationens budskap på Internet.

Här nedan följer ett citat från ett tillägg till aktivisthandboken som går in mer i detalj angående propagandaspridning på Internet:

Internet och elektronisk propaganda (e-propaganda)
Sprid organisationens artiklar och hemsideadresser på sociala medier, i kommentarsfält, på debattforum och till personer ni tror kan sympatisera med organisationen. Uppsök olika grupper (till exempel en Facebookgrupp) där potentiella medlemmar kan befinna sig, och gör reklam för organisationen och Nordfront. Sprid e-propaganda i form av bilder som kan hämtas från den här sidan till samma målgrupp som nämndes här ovan.

Detta är en effektiv, gratis och riktad form av propaganda som bidrar till att sprida organisationens namn och budskap. Om man önskar kan man också göra detta relativt anonymt genom att använda en pseudonym och olika anonymiseringstjänster.

Det finns naturligtvis många andra sätt att sprida vår propaganda på än vad som beskrivs här, men det ovan nämnda kan i vart fall ge en vägledning om hur man kan komma igång.

Vill du hjälpa till med projektet? Kontakta Simon Holmqvist på simon.holmqvist@nordfront.se.

 


  • Publicerad:
    2018-10-08 11:45