STOCKHOLM. Under middagstid höll aktivister ur Näste 1 en offentlig flygbladsutdelning utanför Åsö utbildningscentrum på Södermalm, Stockholm. En rasfrämling försökte då angripa aktivisterna med en träpåk men avväpnades och tillrättavisades snabbt som ögat.

Under dagen ”föreläste” den judiske förintelsebluffaren Emerich Roth på Åsö utbildningscentrum i Stockholm. Aktivister från Näste 1 anordnade då en protestaktion utanför skolan där man delade ut specialtillverkade flygblad i syfte att slå hål på de lögner som Roth sprider.

Till en början gick aktionen lugnt tillväga och många flygblad delades ut till elever och allmänhet. Efter ett tag började ett gäng med rasfrämlingar att samla ihop sig varav en av dem gick fram till en aktivist och ryckte ett flygblad ur handen på honom. Aktivisten tillrättavisade snabbt den aggressiva främlingen som sedan sprang iväg av rädsla. Motståndsrörelsens aktivister accepterar inte våldsamt beteende och kommer alltid att utnyttja sin rätt till nödvärn.

Flygbladsutdelningen fortsatte som vanligt tills en annan rasfrämling kom gåendes ut ur skolan beväpnad med en träpåk. Främlingen närmades sig aktivisterna och försökte gå till angrepp men misslyckades totalt då aktivisterna snabbt avväpnade och tillrättavisade honom. En patrullerande polis som var i området kom då fram till aktivisterna och bad i vänlig ton om att få träpåken, vilket aktivisterna gick med på.

Efter en stund beslutade ansvarig på plats att man skulle bege sig vidare till en annan plats och där fortsätta utdelningen. Men på vägen dit dök fler poliser upp vilka började, i vanlig ordning, att trakassera aktivisterna. Motståndsmännen blev uppställda mot en vägg och visiterades. Chefen över Näste 1, Anders Rydberg, greps samtidigt av konstaplarna som inte hade någon anledning att gripa honom.

Nordfronts korrespondent från Näste 1 samt en annan Nordfront-journalist förbjöds också från att fotografera men lyckligtvis så var de blå herrarna inte intresserade av några kameror denna gången.

Under tiden som aktivisterna stod uppställda mot väggen kom Mathias Wåg fram på en cykel och skulle fotografera. Då en av aktivisterna påpekade att Nordfronts journalister inte fick fotografera så beslutade polisen otroligt nog att avvisa Wåg från platsen.

Efter att polisen var färdiga med sina trakasserier så körde man iväg aktivisterna till olika platser utanför Södermalm. Rydberg är fortfarande anhållen.

Uppdatering:

Mathias Wåg har lagt upp ett klipp på sin Twitter där han påstår att aktivisterna blev bortjagade av rasfrämlingarna. I själva verket sprang man iväg från platsen för att gömma kamerorna då polissirener började tjuta. Detta eftersom polisen brukar beslagta Nordfronts kameror utan orsak.

Uppdatering (21:50):

Uppgifter har nu kommit in till Nordfront om att nästeschef Anders Rydberg är frigiven och mår toppen.


  • Publicerad:
    2017-02-15 15:45