LINKÖPING. Under lördagen höll Näste 1 en offentlig flygbladsutdelning i Linköping där polis närvarade. Men när aktiviteten gick mot sitt slut så blev polisen fullständigt knäppa i huvudet och tvingade samtliga aktivister att sätta sig i led på marken.

Under dagen samlades aktivister från Näste 1 i Linköping för en offentlig flygbladsutdelning. Till en början gick allt lugnt tillväga och flygbladen gick åt som smör i solsken. Polisen var givetvis på plats och ”övervakade” flygbladsutdelningen istället för att bekämpa riktig kriminalitet.

När aktiviteten gick mot sitt slut så förlorade poliserna förståndet helt och hållet och tvingade samtliga aktivister att sätta sig i led på marken. Nordfronts journalister som var på plats förvägrades att få utföra sina journalistiska uppgifter och tvingades också att sätta sig på marken.

Under tiden som aktivisterna och Nordfronts journalister satt på marken så började en aktivist att prata vilket ledde till att de yttrandefrihetshatande poliserna körde iväg honom från platsen. En annan aktivist blev även han ivägkörd då han ansågs ha gjort våldsamt motstånd i samband med polisens ”ingripande” och nästeschef Anders Rydberg blev också ivägkörd för att ha pratat. Alla tre kördes iväg till olika platser där de släpptes av och samtliga aktivister blev under polisens grundlösa ”ingripande” visiterade.

Nordfront kommer att återkomma med en fullständig rapport om aktionen.


  • Publicerad:
    2017-03-04 21:05