FRANKRIKE. Nationalistiska fransmän uppges ha demonstrerat under helgen mot den massiva strömmen av så kallade flyktingar från den afrikanska kontinenten. Enligt hamnstaden Calais vice borgmästare är trycket på staden från den massiva invandringen mycket stort.

Under helgen har fransmän protesterat mot den massiva invandringen in i landet. Demonstrationen ägde rum i hamnstaden Calais, till vilken så kallade flyktingar tar sig efter att ha blivit ivägskickade från södra Europa där man inte vill ha dem. Även flera vänsterextremistiska motdemonstranter samlades för att protestera mot de nationalistiska fransmännen.

Calais har haft stora problem med den senaste tidens flyktingström och stadens vice borgmästare Philippe Mignonet menade i augusti att staden möter ett oerhört tryck från migranterna. Han kritiserade vidare England för att inte ta emot sin beskärda del av främlingarna och menade att de borde få ta emot hela flyktingströmmen.

— Vad vi vill göra är att köpa migranterna biljetter till Storbritannien och låta dem ta itu med problemet. Vi vill att gränsen ska flyttas från Calais till Dover och Folkestone i en månad så britterna förstår hur stort problemet är, menar Mignonet.

Polisen i Calais har fått kalla in förstärkning i form av kravallpoliser för att stävja situationen i staden som ibland kan vara mycket våldsam. Enligt Russia Today ska runt ett 50-tal personer ha skadats i sammandrabbningar under bara 24 timmar i augusti och situationen har inte blivit bättre.

Källa:
Send them to the UK: French port struggles to tackle immigration crisis


  • Publicerad:
    2014-09-09 18:00