INRIKES. Enligt uppgifter i en underrättelserapport har flertalet anställda på Arlanda kopplingar till kriminella gäng som bland annat smugglar knark.

Flertalet anställda på Arlanda har kopplingar till kriminella gäng som bland annat smugglar knark, visar uppgifter i en underrättelserapport från polismyndigheten. Rapporten bygger på uppgifter från polisens underrättelseenhet.

En av de anställda beskrivs av polisen som varandes en del i ”mycket välorganiserad smuggling av gods i resväskor och paket”. Enligt uppgifterna ska en av de som har kriminella kopplingar arbeta med röntgning av bagage.

Ett antal anställda som ska vara fullvärdiga medlemmar i ett kriminellt gäng har tillgång till landningsbanan, hävdar rapporten. Företaget de arbetar för ska desssutom kunna kopplas till narkotikasmuggling. En chef på företaget greps nyligen misstänkt för att ha smugglat kokain från Sydamerika med ett flygplan.

Nordfront har tidigare skrivit om de problem Arlanda tycks ha drabbats av. Bland annat har man haft problem med att bagage lastats på flygplan, trots att väskorna inte varit incheckade, något som är en allvarlig säkerhetsrisk.

Källa:
Personer med kriminella kopplingar på Arlanda


  • Publicerad:
    2019-02-20 23:45