BROTT. Rasfrämlingen som knivhögg polismannen Ted Eriksson på Medborgarplatsen i Stockholm i slutet av augusti 2017 åtalas nu för mordförsök.

Rasfrämlingen Muhammad Hussaini greps strax efter den oprovocerade knivattacken.

Det var i slutet av augusti 2017 som rasfrämlingen Hussaini Muhammad gick till oprovocerad attack och knivhögg den 33-årige polismannen Ted Eriksson, som bevakade en afghansk sittdemonstration på Medborgarplatsen, i nacken. Invällaren hade smugit sig på bakifrån och försökte efteråt smita men greps snabbt av Erikssons kollega.

Eriksson hade tur i oturen att kniven träffade där den gjorde. Hade den träffat en centimeter annorlunda i nacken så kunde han ha varit död eller förlamad. Istället skadades han lindrigt och kunde efter ett par veckor återgå till arbetet.

Under måndagen lämnade Suneson in en stämningsansökan mot Hussaini som nu åtalas för mordförsök. I åtalet skriver åklagaren Daniel Suneson att Hussaini ”uppsåtligen försökt döda Ted Eriksson genom att hugga/sticka honom med en kniv i halsen/nacken”. Vidare skriver åklagaren att den åtalade ”visat särskild hänsynslöshet”.

— Jag anser att bevisningen är god annars hade jag inte väckt åtal, säger Suneson. Han fortsätter:

— Det finns vittnen och övervakningsfilmer som visar händelsen på ett jättebra sätt.

Inget datum är ännu satt för rättegången men Suneson tror att det blir inom de närmsta två veckorna.

Hussaini åtalas utöver mordförsöket på polismannen även för ett fall av misshandel. Den 29 augusti förra året ska Hussaini ha gått till angrepp mot en ung man på Tyresö gymnasium och både sparkat och slagit honom. Slagen och sparkarna ska ha riktats mot offrets huvud, kropp och ansikte. I åtalet står det att överfallet ska ha resulterat i ”smärta och rodnat i huvud, ansikte och kropp”.

Vidare har åklagare Suneson begärt en att en åldersbedömning ska göra av Hussaini. Detta då han tror att Hussaini, som påstår sig vara 17 år gammal, ljuger om sin ålder och att han faktiskt är äldre än åldern som den åtalade är registrerad under här i Sverige.

Källa:
Ung man åtalas för mordförsöket på polisen Ted Eriksson


  • Publicerad:
    2018-01-08 11:45