USA. Det är inte bara polisen i Los Angeles som beskylls för rasism. Enligt en ny undersökning är nu också hundarna diskriminerande.

LA-politihund-460x351

I en ny undersökning med fokus på användningen av hundar bland poliser i Los Angeles framkommer det bland annat att antalet personer med minoritetsbakgrund som blivit bitna av polishundar har ökat markant sedan 2004.

Under de första sex månaderna i år har alla personer som blivit bitna av en polishund i Los Angeles varit av latinamerikansk eller afrikansk bakgrund. Enligt rapporten ska antalet bitna personer med latinamerikansk bakgrund ha ökat med 30 procent, medan antalet med afrikansk bakgrund ska ha ökat med 33 procent.

I rapporten framkommer det också att i stadsdelarna Century, City of Industry, Compton och Lakewood, där det huvudsakligen bor svarta och latinamerikaner, har polishundarna bitit fler personer än i alla Los Angeles 21 distrikt tillsammans.

Det är inte första gången som polishundarna i Los Angeles kopplas till rasism. År 2004 blev polishunden Dolpho, en schäfer, avstängd från tjänst eftersom den nästan uteslutande bara bet svarta barn. På 1980-talet kom det även fram att vissa poliser kallade svarta ungdomar för ”hundkex”.

Ursprungligen publicerad på Nordfront.net


  • Publicerad:
    2013-10-14 23:59