LIBERAL POLITIK. Medan politikerna i Kalifornien skryter över liberalismens framgångssaga och skor sig på ökade skatter, växer slumområdena i Los Angeles alarmerande fort.

Medborgarjournalisten Gary Gileno gör i en ny, uppmärksammad video en rundtur i centrala Los Angeles där han visar hur snabbt staden förfaller i slum på grund av den rådande politiken.

Bakgrunden till Gilenos video är att Kalifornien har ökat bensinskatten för att, som det var sagt, kunna göra stora satsningar på vägreparationer och -underhåll. Pengarna visar sig, enligt Gileno, istället gå till fastighetsbolag som bygger dyra kontors- och bostadskomplex för höginkomsttagare. Samtidigt bosätter sig fattiga människor i tältläger, bokstavligen på gatorna nedanför lägenheterna och kontorslokalerna.

Aggressiv liberal mångfaldspolitik

Kaliforniens politiska ledning kämpar hårt för att öka ”mångfalden” i staten. Den demokratiske politikern Kevin De Léon, av Trumpanhängare anklagad för att företräda brun makt, försöker genom valkampanjer inför valet 9 november bli ersättaren till den 84-åriga judinnan Dianne Feinstein som har varit Kaliforniens senator ända sedan 1992. Ett sådant maktskifte stöds ännu så länge inte av den judiska makten i Kalifornien.

De Léon, som har siktet inställt på att bli president efter Trump eller år 2024, för en mycket aggressiv mångfaldspolitik. I Gilenos video säger De Léon i ett offentligt hållet tal att Kalifornien är ett absolut bevis på att den rådande ”progressiva politiken förbättrar livssituationen för invånarna”. Kalifornien blomstrar på grund av denna progressiva politik oavsett vilka mätningar man gör, säger De Léon också. Detta är motsatsen till sanningen, visar Gileno.

Skattepengarna går till politisk elit och byggherrar

Southern California Association of Governments, SCAG, ansvarar för den urbana planeringen i sex av de tio länen i Kalifornien vilket direkt berör 18,5 miljoner invånare. SCAG använder skattepengar från den så kallade SP1-budgeten (Statetment of Practice, en avsiktsdeklaration hur skattepengar ska användas) för infrastrukturella projekt. Omedelbart när SP1 sjösattes i sin senaste version tilldelade SCAG sig självt enorma summor från skattemedel för att bygga ett ”elfenbenstorn” i form av nya byggnadskomplex i centrala Los Angeles. Slummen med tältläger brer ut sig över trottoarer och bakgårdar.

— Den rikaste staten i världens rikaste land uppvisar här den största fattigdomen, säger Gileno.

Se filmen i fråga nedan:


  • Publicerad:
    2018-07-31 19:15