UTRIKES. Några kreativa personer satte nyligen upp en alternativ välkomstskylt vid gränsen mellan Nevada och Kalifornien. Skylten välkomnade illegala invandrare och gängkriminella.

Den amerikanska delstaten Kalifornien har länge varit ökänd som både liberal och ”progressiv”. I flera årtionden har Kalifornien varit en av de mest kulturmarxistiska delstaterna i USA. Donald Trumps presidentskap tycks dessutom endast ha förstärkt Kaliforniens liberala tendenser, då delstatens lagstiftare i ren trots har velat gå emot både trender och direktiv som Trump har satt igång i övriga landet. Bland annat har flera städer i delstaten aktivt motsatt sig Trumps utvisningsprogram för illegala invandrare. Kalifornien har även fått kritik för hur de ignorerat inflödet av medlemmar tillhörande det starkt kriminella gänget MS13.

Trotset från Kalifornien och vissa av dess städer, som fått öknamnet ”fristäder”, har fått hård kritik från såväl Trumpadministrationen som invandringskritiker. Nu har dock en eller flera individer tagit till ett mer kreativt sätt att visa sitt missnöje på, nämligen genom att ersätta skylten som välkomnar till Kalifornien vid gränsen till Nevada. På den nya skylten kunde man läsa: ”Den officiella delstaten för fristäder. Kriminella, illegala och MS13 välkomna! Demokraterna behöver er röst!”.

På Kaliforniens Transportdepartement var man dock inte imponerade över det inträffade och skylten beordrades att tas ner. När Fox News ringde departementet och ställde frågor om skylten lät man meddela att skylten är en trafikfara.

— På grund av säkerhetsskäl tillåter vi inte vägskyltar som inte godkänts.

Kalifornien är hem till cirka 2,3 miljoner illegala invandrare och delstatens lagar förbjuder bland annat poliser från att fråga om människors invandringsstatus och från att hjälpa federala myndigheter att upprätthålla federala invandringslagar.

Källa:
Prank California highway signs ’welcome’ felons, illegal immigrants and MS-13


  • Publicerad:
    2018-01-03 19:20